γιατί να εμπιστευτείς το αέριο

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το φυσικό αέριο αποτελεί διαχρονικά την πιο οικονομική επιλογή και τη καλύτερη ενεργειακή επένδυση σε βάθος χρόνου για τον οικιακό καταναλωτή προσφέροντας ανταγωνιστικά τιμολόγια ως προς τις συμβατικές μορφές ενέργειας (πετρέλαιο, ηλεκτρικό ρεύμα κλπ.).

Η εξοικονόμηση με το φυσικό αέριο στη θέρμανση ξεπερνά το 40% σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης.

2. ΕΥΚΟΛΙΑ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ

Το φυσικό αέριο είναι διαθέσιμο όποτε το χρειάζεστε κάθε στιγμή μέσα από το εγκαταστημένο δίκτυο. Δε χρειάζεται να το παραγγείλετε ή να είστε σε ετοιμότητα για την παραλαβή του και πληρώνετε πάντα μόνο όσο καταναλώνετε. Η λειτουργία των συσκευών φυσικού αερίου είναι απλή και προσφέρει ευκολίες και άνεση στην καθημερινή σας ζωή (π.χ. παροχή ζεστού νερού στη στιγμή όποτε το χρειαστείτε.

3. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ & ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΧΩΡΟΥ

Με το φυσικό αέριο δεν απαιτείται εγκατάσταση δεξαμενής ενώ απαλλάσσεστε από τις δυσάρεστες οσμές και τα υπολείμματα του πετρελαίου.

4. ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΩΝ

Η καθαρή καύση του φυσικού αερίου εξασφαλίζει μειωμένο κόστος συντήρησης συσκευών και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

5. ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΗ ΜΕΤΡΗΣΗ & ΧΡΕΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Η μέτρηση της κατανάλωσης γίνεται με ακρίβεια σύμφωνα με τις ενδείξεις του μετρητή, όπως ακριβώς και για τις καταναλώσεις της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ. Σε αντίθεση με το πετρέλαιο που εξοφλείται κατά την παραλαβή, η πληρωμή των λογαριασμών του φυσικού αερίου πραγματοποιείται μετά την κατανάλωσή του.

6. ΦΙΛΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το φυσικό αέριο είναι το πιο καθαρό και λιγότερο ρυπογόνο καύσιμο. Η χρήση του συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του φαινόμενου του θερμοκηπίου. Δεν περιέχει ενώσεις του θείου που ρυπαίνουν το περιβάλλον και προκαλούν το φαινόμενο της όξινης βροχής.

7. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

Η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής σας εγγυάται ασφάλεια και αξιοπιστία

Ασφάλεια από τη φύση του
Το φυσικό αέριο είναι ένα απολύτως* φυσικό προϊόν, είναι ελαφρύτερο από τον αέρα* και σε περίπτωση που απελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα απομακρύνεται άμεσα. Είναι *άοσμο*αλλά προστίθεται χαρακτηριστική οσμή για την ανίχνευση πιθανής διαρροής του. Επίσης* δεν είναι τοξικό*, αφού δεν περιέχει μονοξείδιο του άνθρακα.

Ασφάλεια από την ίδια την εταιρεία
Φορέας του φυσικού αερίου στην Αττική είναι η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής Α.Ε.

Περισσότερα από τριακόσια πενήντα άτομα υψηλής εξειδίκευσης και κατάρτισης εργάζονται από το 2001 στην εταιρεία. To δίκτυο φυσικού αερίου σήμερα στην Αττική φτάνει τα 3.000 χιλιόμετρα σε περισσότερους από 60 δήμους. Στην εταιρεία συμμετέχουν κατά 51% η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) και κατά 49% η Attiki Gas B.V. (στην οποία συμμετέχει με ποσοστό 100% η εταιρεία Shell GasB.V.).

Ασφάλεια από τις εγκαταστάσεις
Τα έργα κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου στην Αττική πραγματοποιούνται βάσει σύγχρονων και αυστηρών προδιαγραφών. Η λειτουργία του δικτύου παρακολουθείται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, 365 μέρες το χρόνο με ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα (SCADA) στο σύγχρονο κέντρο ελέγχου της εταιρείας. Επιπλέον γίνονται προληπτικοί και συστηματικοί επιτόπιοι έλεγχοι καλής λειτουργίας από εξειδικευμένους τεχνικούς. Εξειδικευμένοι μηχανικοί, αδειοδοτημένοι υδραυλικοί εγκαταστάτες και αδειοδοτημένοι τεχνικοί καυστήρων αναλαμβάνουν την κατασκευή και ρύθμιση των εσωτερικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου εκτός και εντός του κτιρίου. Ο κανονισμός εσωτερικής εγκατάστασης που εφαρμόζει η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής Α.Ε. είναι εναρμονισμένος με τις προδιαγραφές που ορίζει η Ευρωπαϊκή Κοινότητα και που εφαρμόζεται στη Δυτική Ευρώπη.

Πριν την έναρξη παροχής φυσικού αερίου, πραγματοποιείται πάντα τελικός έλεγχος της εγκατάστασης από τους τεχνικούς επιθεωρητές της Εταιρείας Παροχής Αερίου Αττικής.

Ασφάλεια από τις συσκευές
Σε περίπτωση που σβήσει η φλόγα της συσκευής, ο ειδικός μηχανισμός που διαθέτουν οι συσκευές φυσικού αερίου διακόπτει αυτόματα την παροχή του. Επιπλέον μπορεί να τοποθετηθεί ειδικός ανιχνευτής φυσικού αερίου στο χώρο με αυτοματισμό διακοπής της παροχής του.

Ασφάλεια σε περίπτωση σεισμού
Τα δίκτυα φυσικού αερίου κατασκευάζονται από αγωγούς πολυαιθυλενίου, δηλαδή από υλικό εύκαμπτο οπότε η ίδια η ελαστικότητά του, επιτρέπει το να ακολουθεί τις μετακινήσεις της γης την ώρα του σεισμού άρα να μην παρουσιάζει ζημιές, γεγονός που έχει παρατηρηθεί σαν συμπεριφορά διεθνώς στα δίκτυα. Τρανταχτό παράδειγμα ο τελευταίος σεισμός του 1999 στην Αττική κατά τον οποίο δεν παρατηρήθηκε η παραμικρή ζημιά στα δίκτυα φυσικού αερίου. Όσον αφορά τα χαλύβδινα δίκτυα, έχει γίνει ειδική αντισεισμική μελέτη για αυτά και στην κατασκευή τους έχουν τηρηθεί πιστά οι προδιαγραφές. Μερικά από αυτά επίσης βρέθηκαν στο επίκεντρο του σεισμού το 1999 και η συμπεριφορά τους ήταν άριστη.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.